Manager Jürgen Klopp

Som jeg sa på forsiden så er det fotball som interesserer meg aller mest her i livet, ved siden av løping da, og jeg er faktisk så heldig at jeg ikke har et favorittlag!

Vel, jeg hadde et favorittlag som ung da og den gang da var det Blackburn som engasjerte meg aller mest. Jeg fulgte alle kamper og den store helten min var naturligvis Alan Shearer. Du store min tid for en spiller han var! Men interessen for laget bleknet etter hvert som tiden gikk, og da de indiske kyllingprodusentene i Venkys tok over var klubben totalt ødelagt – og den er det ennå. Arven etter stålmagnaten Jack Walker har blitt skuslet bort, og man kan kanskje si at Blackburn var en av de første kjøpeklubbene i England?

Uansett; i dag følger jeg ingen spesielle lag og det kan jeg kanskje kritiseres for, men så mye klarer jeg ikke å engasjere meg. Jeg heier på det laget som spiller best fotball, og for lenge siden fikk jeg øynene opp for for Jürgen Klopp (fint rim, hva?) og det fantastiske arbeidet han gjorde i Dortmund.

Da han kom til Liverpool tenkte jeg virkelig at noe kunne være på gang ved Merseyside. Foreløpig har den store suksessen uteblitt, men han har selv sagt at dette er et langtidsprosjekt. Han fikk laget til Champions League denne sesongen, og der er de avhengig av å komme år etter år hvis de skal ha forhåpningen om å kunne hente de ypperste spillerne.

Knallhardt

Konkurransen er imidlertid knallhard i England og hvis man skal bli topp fire må man altså konkurrere med lag som Tottenham, Arsenal, City, United, Chelsea og dess like. Det betyr at det er minst 6 lag som er med om å kjempe om de viktige 4 øverste plassene. Det betyr at ingenting er gitt, og at kun de som presterer gjennom en hel sesong vil lykkes.

Jeg unner dog Liverpool et Premier League-gull, og den manageren som klarer å manøvrere klubben dit vil for evig tid stå skrevet med gullskrift i klubbkrønikene. Hvis noen skal kunne klare det så tror jeg faktisk at det må bli Klopp – men jeg tror ikke det vil bli i år.

Sjekk Klopps 10 ellevilleste feiringer fra hans tid i Tyskland!